Hazánk legsikeresebb kvízjátékosa, az Újszeged Egészségközpont orvosa, Dr. Kovács Attila!

Hazánk legsikeresebb kvízjátékosa, az Újszeged Egészségközpont orvosa, Dr. Kovács Attila!

Hazánk legsikeresebb kvízjátékosa, az Újszeged Egészségközpont reumatológus professzora, Dr. Kovács Attila!

Örömmel és büszkeséggel olvassuk a sajtóhíreket, melyek egészségközpontunk "géniuszáról" szólnak. Dr. Kovács Attila fantasztikus teljesítményt nyújtva megnyerte az ATV Géniusz című műsorát. 

koronavírusos lett a nyereményúton - Blikk

 

ATV:  Vasárnap este elvitték a főnyereményt a Géniusz című vetélkedőnkben, Dr. Kovács Attila 10. párbaját is megnyerte, így övé lett a 10 millió forintos főnyeremény. Attila a játék után azt mondta: adásról adásra egyre nagyobb tudású játékosokkal kellett megmérkőznie. Ugyanez vár az új játékosra, Hutnik Manóra, aki viszont még soha nem szerepelt ilyen műsorban.

Dr. Kovács Attila vasárnap este 10:6 arányban játszmát, 3:1 arányban pedig párbajt nyert, így ő lett az ország első géniusza. Wisinger János, a Géniusz producere elárulta, ahogy Attila menetelt a játékban, úgy nőtt az adrenalin a vezérlőben is. A csatorna vezérigazgatója szerint a Géniusz történetében nagyon fontos állomás volt Attila győzelme, hiszen soha nem vitték még el a fődíjat. „Több ezer lelkes üzenet érkezett a Facebook-oldalunkra, nézői levelek, telefonok jöttek, úgyhogy mindenki ünnepli Attilát, aki a Géniusz első győztese. Megérdemelt a győzelme, és mi is, a csatorna is tiszta szívből gratulálunk Attilának” – mondta Németh S. Szilárd.  

Délmagyar: Két hete a kvízbajnokok koronázott királya lett Kovács Attila, amikor megnyerte a Géniusz című műsor fődíját. A szegedi reumatológusprofesszor bár már nem él a városban, a mai napig ezer szállal kötődik ide, lakását is megtartotta. Múlt hétvégén is itt járt, ekkor beszélgettünk vele a műsorban szerzett élményeiről és arról, mit szóltak betegei a sikeréhez. 

A Géniusz című vetélkedő fődíjának két héttel ezelőtti megnyerésével tulajdonképpen az ország legjobb kvízjátékosa cí­­met is megkapta Kovács At­­tila, az ATV műsorában ugyanis eleve a legsikeresebb ha­­zai játékosok mérhették össze tudásukat. 

A Szegedi Tu­­­­dományegyetem címzetes egyetemi tanára ugyanakkor minden interjújában azt hangoztatja: szerinte teljesítménye nem egyedi, az országban van még jó néhány, hasonló képességű kvíztudós. Mindenesetre tény, hogy ők még nem nyerték meg a műsort, vagyis egyelőre ő vezeti a nívós rangsort. 

Bár Kovács Attila ma már Kiskunhalason lakik, a mai napig sok szállal kötődik Szegedhez, ahol tanulmányait végezte és ahol sokáig dolgozott is. 

 

Heti napló Sváby Andrással című műsorban 2022. október 9-én:

https://www.atv.hu/videok/20221009/heti-naplo-svaby-andrassal-2-resz-20221009

 

2023-ban a 2. évaddal folytatódott a műsor, melyben 16 játékos játszott, de közülük csak a két legjobb kerülhetett a döntőbe. Egyikük Kovács Attila, a másikuk pedig Hutnik Manó volt. A generációk harcában végül dr. Kovács Attila győzedelmeskedett, aki a műsorban egymás után aratta a fantasztikusabbnál fantasztikusabb győzelmeket. 

2023. decemberében tehát Kovács Attila megnyerte a műsor 2. évadot is, ezzel a teljes műsort, a Géniuszok Géniusza címet megszerezve.

 

kép forrása: atv.hu

© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO