COVID-FERTŐZÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ TEENDŐK ÉS FAVIPIRAVIR-PAXLOVID TUDNIVALÓK

COVID-FERTŐZÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ TEENDŐK ÉS FAVIPIRAVIR-PAXLOVID TUDNIVALÓK

HÁZIORVOSI ELLÁTÁS LÉPÉSEI COVID-FERTŐZÉSSEL KAPCSOLATBAN, MÁR ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL!! Kérjük nagyon pontosan kövessék a pontokat! ITT TALÁLHATJA A FAVIPIRAVIR INFORMÁCIÓKAT ÉS A KÖTELEZŐ BELEEGYEZŐ NYILATKOZATOT!

I.  Covid-gyanús tünetek esetén teendők a viszonylag zökkenőmentes eljáráshoz, lehetőleg munkanapokon reggel 8-9 óra között, hogy a háziorvosi tesztelést meg tudjuk szervezni, és Covid-pozitivitás esetén a kezelést mihamarabb meg tudjuk kezdeni.

2022. április 19-től jogszabály szerint nem lehetséges háziorvosi kérésre PCR tesztelés, ingyenes gyorstesztet biztosítunk a rendelőben.

 

A szükséges adatokat beviheti legegyszerűbben az űrlap kitöltésével az alábbi gombra kattintva:

 

ŰRLAP KITÖLTÉSE TESZTELÉS INDÍTÁSÁHOZ ITT

 

 

 

A fenti űrlap kitöltésésvel Ön minden olyan adatot megadott, amit tőlünk is várnak, de további fontos információkat, teendőket itt olvashatja: 

 

Kérem pontosan olvassák el, mert a felmerülő kérdésekre megkapják benne a választ, és a rohamosan növekvő teher mellett szóban nem áll módunkban mindenkinek mindent elmagyarázni.


 

Amennyiben az űrlap kitöltése nem sikerült, fényképezve kérném  -ra a felsoroltakat, az ezen szereplő adatok mind kellenek a rendeléshez:

  • - Tárgyban jelölje: NÉV - COVID!!!!
  • - Személy igazolvány 
  • - Lakcím kártya 
  • - TAJ kártya 

Ezen kívül feltétlen írja meg pontosan az alábbiakat:

  • - telefonszám
  • -oltást kapott-e, hányat, milyet és mikor
  • - tartózkodási hely 
  • - foglalkozás munkaköre, táppénzre vételhez foglalkozás FEOR kódja
  • -engedélyezték-e Önnek a home office-t vagy szabadságot vesz igénybe

RÉSZLETEK:

 

  1. Fényképezze le és küldje el a  címre a személyi igazolványát, lakcímkártyáját és TAJ-kártyáját!                  A TÁRGYBAN JELÖLJE NÉV+COVID!!!!!!
  2. Adja meg az e-mailben a telefonszámát, és hogy hol tartózkodik. Táppénz igénye esetén a foglalkozás FEOR kódja nélkül nem tudunk helyes, a munkahely által befogadható dokumentumot kiadni, így kifizetést sem kap!
  3. Engedélyezte-e Önnek a munkahelye a home office-t vagy szabdságot vesz ki?
  4. Adja meg kapott-e oltást, milyen oltóanyaggal és hányszor volt vaccinálva, és mikor kapta ezen oltásokat!
  5. Pontosan írja le, hogy mióta vannak panaszai és milyenek! Fontos, hogy van-e láza és mennyi, jelentkezik-e száraz köhögés és esetleg fulladás. Fejfájás, izomfájdalmak gyötrik-e?
  6. Járt-e esetleg külföldön? Mikor és hol?
  7. Ha bizonyítottan Covid pozitív személlyel él együtt, vagy a tünetek jelentkezése előtt 2 napon belül Covid pozitív személlyel volt szoros kontaktusa, feltétlenül írják meg a pozitív személy nevét, munkahelyét és az időpontját a pozitív tesztjének! 
  8. Ezt követően a gyorsteszt elvégzéséhez szükséges ingyenes tesztet biztosítunk a rendelőnél. Ha nem tud megjelenni valaki a rendelőnél, a hozzátartozót várjuk a rendelőnél. Pozitív gyorsteszt után karantén már nincs, de ajánlatos 7 napig otthon pihenni, közösségbe nem menni. A gyorsteszt többségében a 12. napon válik negatívvá, addig mindenki fertőzhet!
  9. Amennyiben ezen ügymenet során bármikor panaszai fokozódnak, hívja a 112 számot! Ha intézménybe kerülnek, kérem legalább e-mailben kapjak valakitől értesítést.
  10. A Covid teszt negativitás, de hurutos panaszok esetén,ill. ha a Covid pozitívval egy háztartásban oltott személy is él, orvosszakmai és járványügyi szempontból lehetőség szerinti önkéntes karantént javaslok saját egészségük megőrzése érdekében is.
  11. Az egy háztartásban élőknél panaszmenetesség esetén nem kell mintavétel, csak önkéntes karantén ajánlott. Ne feledjék, a negatív teszt után 1-4 nappal is jelentkezhetnek tünetek, és ha nem tartanak karantént, ezen idő alatt sokakat megfertőznek!!!! Amennyiben panaszok jelentkeznek, akkor a fentiekben leírtak szerint indul a tesztelés. 
  12. Amennyiben nem az egészségügyben dolgozik,  nem szükséges felszabadító mintavétel. Így nemcsak mások védelmére, hanem saját egészségük megőrzése érdekében minél tovább pihenjenek, igyekezzenek home office-ból dolgozni. Aki bármilyen vírussal vagy baktériummal küzd, és ezen idő alatt találkozik egy újabb kórokozóval, az sokkal nehezebben gyógyul meg. Így saját érdekükben is érdemes tartani a karantént.
  13. Az egészségügybe vagy szociális ellátásba visszatérők számára  negatív minta szükséges, amit a munkahelyen kell intézni.

 

I

Favipiravir-Paxlovid információk!

A Favipiravirnak komoly mellékhatásai vannak, többek között meglehetősen májkárosító, és jelenleg kevésbé is javasolt az alkalmazása!

A PAXLOVID A PFIZER HATÉKONY VÍRUSELLENES GYÓGYSZERE, DE HIÁBA ÍROM FEL, JELENLEG PATIKAI FORGALOMBAN NEM ELÉRHETŐ.

Fontosabb a megelőzésben a hatékony véralvadásgátló terápia, melyet általános támogatással háziorvos is rendelhet.
AZ ASPIRIN NEM MEGFELELŐ EBBEN AZ ESETBEN!

 

A jogszabályoknak megfelelő esetben a COVID súlyos tünetek elkerülését szolgáló Favipiravirt rendelhetjük. Amennyiben igazolódott a Covid fertőzés, és a tünetek alapján az orvos úgy dönt, hogy szükséges a favipiravir használata, akkor 

KÖTELEZŐ KITÖLTENI ITT A SZÖVEG ALATT TALÁLHATÓ, letölthető állományokban elérhető tájékoztató minden oldalát és a beleeggyezési nyilatkozatot.

EZEK KITÖLTÉSE, KÉZÍRÁSSAL (pl. Word-ben elektronikus aláírással) ALÁÍRVA KÖTELEZŐ, EZEK KIZÁRÓLAG
ONLINE KÜLDHETŐEK VISSZA, ENÉLKÜL NEM ÍRHATJUK FEL A
GYÓGYSZERT!

CÍM,AMELYRE KÜLDENI KELL: 

FELHÍVJUK FIGYELMÉT, HOGY A KITÖLTÖTT FÁJLT KIZÁRÓLAG

KÉP VAGY WORD FÁJLBAN, FORMÁBAN TUDJUK ELFOGADNI!

Köszönjük megértésüket!

 

 Amennyiben ez megtörténik, akkor tudjuk FELÍRNI a gyógyszert, amit MEGHATALMAZÁSSAL ÁTVEHET BÁRKI A PATIKÁBAN.

Letölthető állományok
© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO