GlucoMen Day új folyamatos glükózmonitorozó rendszer indul Magyarországon

GlucoMen Day új folyamatos glükózmonitorozó rendszer indul Magyarországon

GlucoMen Day CGM indulásáról élőben tudósítottunk a helyszínről, cukormérő ujjszúrás nélkül! - FRISSÍTVE!

2022. március 11-én tartotta a 77 Elektronika KFT. Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián a cég által is fejlesztett CGMS bemutató szimpóziumát, amin az Újszeged Egészségközpont - Diabetes Centrum munkatársai aktívan részt vettek. A helyszínen zajló eseményekről itt tájékozódhatnak.

  •  10 órakor kezdődött a termékbemutató
  • Prof. Dr Várkonyi Tamás ismertette a folyamatos glukóz monitorozás elméleti és gyakorlati megfontolásait.
  • A termékek 2 részre bonthatóak. Van 2 db. távadó, ezt a páciensnek egyszer kell megvennie és újratölthető, minimum 2 hetet bír egy töltéssel egy távadó. A másik doboz 2 db szenzort tartalmaz, darabonként 2 hét működési idővel, tehát 1 havonta szükséges újat rendelni.

 

A magyar honlapon minden információt meg lehet találni, webshopon is lehet rendelni szenzort. A bizonyos ideig leadott rendelés másnapra, 24 órán belül megérkezhet.

 https://www.cgms.hu/

  

A cég egy országos személyzetet alakít ki, úgy hogy minimális utazással mindenki segítséget kaphasson az ország egész területén. 

A régióban a mi intézetünk a szenzorközpont!

Külön szenzor edukátorunk, Várkonyi Ákos áll rendelkezésre kérdések esetén, aki megtanítja a betegeket a szenzor használatára, beállítására.

 

A szenzor használatról rendelőnkben:

Rég óta foglalkozunk cukormérő szenzorokkal. Magyarországon  az első szenzor indulása óta részt veszünk a kezelésben, fejlesztésben. Sok tapasztalatot szereztünk szenzor használat mellett, ami néhány esetben eltért az eddig ismert terápiáktól, hiszen a szenzorral egész nap lehet monitorizálni a cukor ingadozását, így szó szerint kinyílik a világ egy cukorbeteg számára. Emellett nevezhetjük a szenzort életmentő eszköznek, hiszen a beteget hanggal értesíti a cukor ingadozás esetén, sőt, még előre is tudja jelezni.

Betegeink eredményei is nagyban változtak. 2-es típusú cukorbetegünk a szenzor használat előtt 17,5 % haemoglobinA1c értékkel jelentkezett be hozzánk, ami rendkívül magasnak számít. A 6 fölötti érték kórosnak számít. A hemoglobinA1c (HbA1c) egy vércukorszintet jellemző paraméter. Diabéteszes páciensek vércukor értékeinek monitorozására használják. Segítségével megítélhető az elmúlt 8-12 hét vércukor értékének az átlaga. 3 hónap múlva a laborvizsgálaton kiderült, hogy ez az érték 5,8 % volt. Még az orvosok is meglepődtek az elért változás miatt.

Ez csak 1 példa a sok közül, de látszik, hogy a cukormérő szenzor segíti a betegeket, főleg a gyerekeket de a felnőtteket is egyaránt. Nem alakulnak ki szövődmények, nem lesz akkora félelem az ájulásig tartó alacsony cukor miatt, autóvezetésben is biztonságot ad.

 Akinek kérdése, problémája van keresse fel és foglaljon kollégánkhoz időpontot a 30/4401161-es telefonszámunkon!

 

 

Miért jó döntés az Újszeged Egészségközpontot választani? 

  • Szakmailag széles körben elismert szakorvos csapat működik itt,  több professzor és magas tudományos minősítésű orvos tartozik a szakembergárdához.
  • Törekszünk a szakmaiságon kívül a vizsgálatok árait megfizethető szinten tartani, a magas minőség nem párosul nálunk az átlagosnál nagyobb költséggel.
  • A betegségek kezelésén túl a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetünk.
  • Rugalmas és a betegek igényeihez alkalmazkodó előjegyzési rendszert alkalmazunk.
  • A magánrendelés Újszeged központjában, a város és a környező településekről könnyen megközelíthető helyen található kellemes, nyugodt környezetben, könnyű parkolási lehetőségekkel elérhető.

 

Kép forrása: diabforum.hu 

© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO