Tanulmányok:
1997. Élelmezésvezető - HIETE Egészségtudományi Főiskola - Budapest
2009. Dietetikus BSc - Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar - Budapest
2013. Táplálkozástudományi MSc - Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar - Budapest
Munkahely:
2009- Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Dietetikai Szolgálat
2012- Egyéni vállalkozó dietetikus is.
Kitüntetések, díjak:
Munkatársaimmal 2013-as Astellas díjat nyertük el az év egészségügyi szakdolgozói csapataként.
Társasági tagság:
Tagja vagyok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ), és a Magyar Diabetes Társaságnak (MDT) és a Magyarországi Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK} Csongrád Megyei DietetikaiTagozai Területi Képviselője
Tudományos tevékenység:
Rendszeresen részt veszek tudományos konferenciákon (MDT, MMTT, MGT) előadóként és társszerzőként.
Egészségnapokon a prevenció területén is több rendezvénynek aktív tagja vagyok.
Tevékenységek:
Több éves klinikai gyakorlattal rendelkező dietetikusként főbb területem a diabetológia, gasztroenterológia, anyagcsere betegségek az allergiás és emésztőszervi megbetegedések. Magán dietetikusként számos csapatos és egyéni élsportoló táplálkozási programjában részt vettem, kezdetektől az olimpiáig. Kiegészítve-segítve az edzőket és a sportoló eredményes felkészülését, versenyzését. Szükség esetén szakorvosi háttér biztosításával.
2014- TÁMOP-6,2,5 -.r.-1311-2014-0001 Egészségesebb egészségügyért - ,,Szervezeti hatékonyság fejlessztése az egészségügyi ellátórendszerben - Területi együttműködések kialakítása"
2018-2020 - EFOP-1.8.2-17 "Alapellátási Prevenciós többletszolgáltatások Sándorfalva, Szatymaz, Dóc településeken" Alapellátásban Praxisközösség tagjaként Dietetikusi feladatok ellátása. Háziorvosok munkáját segítve mind a prevenció mind a meglévő betegségek kezelésének étrendi kiegészítésében.
Publikációk:
2012-2014-ig Élelmezésvezetők szaklapjában havonta megjelenő cikkek írása.
Beteg lránytű - csontritkulás magazin 14-15. oldal - AMGEN 2018.03,13.
Reflux és diéta - gyomorsavbántalmak felismerése és kezelése - Gasztroenterológia - SpringMed Kiadó 2018.
A dietetika a táplálkozás, az élelmezés tudománya. A dietetikai tanácsadás egyrészt az egészséges emberek számára az egészség megőrzését szolgálja, másrészt valamely betegség, vagy kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadást jelenti.
MIBEN TUD SEGÍTENI A DIETETIKUS?
- Az egészség megtartásában, az életmód változtatásban, a betegségek megelőzésében, vagyis a manapság oly sokat emlegetett prevencióban.
- A normálistól eltérő laborértékek esetén, különös tekintettel a metabolikus szindróma és a kardiovaszkuláris rizikófaktorokra.
- A már kialakult betegségek étrendi tanácsadásában. - Melyekben a fogyás, a diéta elengedhetetlen feltétele a gyógyulásnak, valamint anyagcsere betegségekben (pl.:cukorbetegség) allergiás betegségek (pl.: glutén-, tej-, tojásmentes étrendek) emésztőszervi betegségek esetén pl.: epe, hasnyálmirigy, máj, gyomor, vese, béltraktus (pl.: Crohn, colitis ulcerosa) kapcsolatos megbetegedések
- Sportolók speciális étrendjének összeállításában
Mindemellett egyéni testanalízis vizsgálatára is lehetőség van. Testösszetétel ellenőrzése és a tápláltsági állapot folyamatos monitorozása preventív, egészségmegörző szerepe kiemelten fontos. Számos betegség elkerülhetővé válik ha időben felismerjük a szervezetben végbemenő kedvezőtlen változásokat.
Az eredmények ismeretében mindenki személyre szabott táplálkozási tanácsadást kap.
Keressenek bizalommal!