Dr. Csoma Zsanett Ph.D.
Dr. Csoma Zsanett Ph.D.
Orvos
Bőrgyógyászat

Dr. Csoma Zsanett Renáta vagyok, Szegeden születtem. Gimnáziumi tanulmányaimat a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban folytattam, magyar-történelem tagozaton, 1994-ben érettségiztem kitűnő eredménnyel. 2000-ben szereztem általános orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, summa cum laude minősítéssel. Végzésem óta a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján dolgozok, jelenleg egyetemi docensként az Általános Bőrgyógyászati Fekvőbeteg Osztály és a Gyermekbőrgyógyászati Szakrendelés vezetője vagyok. 2005-ben szereztem meg Ph.D. tudományos fokozatomat, 2014 óta az egyetem habilitált tagja vagyok. 2019-ben az Európai Gyermekbőrgyógyászati Társaság vezetőségi tagjává választottak.

2013-2014 között Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíjban, a 2015-2018, illetve a 2019- 2022 közötti periódusban pedig a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutató Ösztöndíjában részesülve aktívan részt veszek a hazai és a nemzetközi tudományos-kutatói életben.

A betegellátás, a kutatás mellett nagyon fontosnak tartom a graduális és posztgraduális képzésben, oktatásban való tevékenységemet is, a fiatal nemzedék tanítása megtisztelő és egyben nagy kihívást igénylő feladat.

Eddigi életutam legfontosabb és legszebb teljesítménye, hogy három gyönyörű gyermek édesanyja vagyok.

Életünk során nagyon sok fajta motiváció vihet bennünket előre, családi, baráti kapcsolatainkban és a hivatásunkban egyaránt. Őszintén hiszem, hogy a tanulás, az elhivatottság, a türelem mellett az erős érzelmi motiváció és a szenvedély vezet a sikeres és örömteli gyógyításhoz.

© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO