Dr. Vágvölgyi Anna
Dr. Vágvölgyi Anna
Orvos
Belgyógyászat, endokrinológia

Belgyógyász, endokrinológus diabetológia, meddőségi endokrinológia súlyponttal

 

SZAKMAI ÉLETÚT

 

Szegedi Tudományegyetemen végeztem általános orvosként, belgyógyász rezidensi képzésemet a békéscsabai Dr. Réthy Pál kórházban teljesítettem diabetológia-endokrinológia súlyponttal. Szakképzésemet Németországban folytattam kardiológiai súlypontú belgyógyászati klinikán, KKRN Marien Hospital Marlban. Belgyógyászat szakvizsgámat Münsterben szereztem 2015-ben. A német egészségügyi rendszerben szerzett tudásom, szemlélet és tapasztalataim mai napig jelentősen meghatározzák a betegellátás során a gondolkodásomat, a betegekkel való kommunikációmat.

2015 szeptemberétől SZTE I. sz. Belgyógyászati Klinikán kezdetben konziliáriusként helyezkedtem el. 2018-tól a Diabetológia Munkacsoport tagjaként a Neuropathiás Laborban folyó vizsgálatok koordinálását végzem. 2019-től az SZTE Multidiszciplináris Orvostudományok Doktori Iskola PhD hallgatója vagyok. Orvostanhallgatók belgyógyászat gyakorlati oktatása, tudományos diákköri és szakdolgozati munka vezetése klinikai munkám szerves részét képezi, mely kapcsán a szakmabeli aktualitások folyamatos követése nélkülözhetetlen. 2018 óta a Belklinika Endokrinológia-Diabetológia Részlegén dolgozom, 2020-ban endokrinológia és anyagcsere-betegségek szakvizsgát tettem kiválóan megfelelt eredménnyel. A meddőségi endokrinológián túl a diabetológia és az autoimmun mechanizmusú betegségek állnak érdeklődésem középpontjában.

A betegellátási munkám során a bizonyíték alapú orvoslás irányelveit követve a Beteg áll a központban. A szakmai felkészültségen túl a személyre szabott legmegfelelőbb kezelés közös megtalálására az együttérzést és a kölcsönös őszinteséget kiemelten fontosnak tartom.

 

 

DIPLOMÁK, KÉPZÉSEK

 

  1. Endokrinológia és anyagcsere-betegségek szakvizsga, Szeged 
  2. SZTE Multidiszciplináris Orvostudományok Doktori Iskola, Szeged
  3. Endokrinológia és diabetológia szakképzés SZTE Belgyógyászati Klinika Endokrinológia-Diabetológia Osztály, Szeged
    SZTE ÁOK Belgyógyászati Klinika Neuropathiás Labor, Szeged

2015-2018.   Belgyógyászati szakorvosi konzíliumok adása SZTE ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika

2015. Belgyógyászat szakvizsga, Münster, Németország

2011–2015.  Általános belgyógyászat/Kardiológia/Belgyógyászati intenzív terápia, KKRN Marien Hospital, Marl, Németország 

2009-2011.   Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet Endokrinológia-Diabetológia/Kardiológia/Gasztroenterológia/Sürgősségi Osztály, Békéscsaba

2003–2009.  SZTE ÁOK Általános Orvostudományi Kar, Szeged

2005–2008.  SZTE Angol-magyar egészségtudományi szakfordító és tolmács képzés, Szeged

© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO