1-es és 2-es típusú diabétesz gondozás

A prediabetes, vagy diagnosztizált cukorbetegség bármelyik formájában érdemes diabetológusainkat felkeresni, akik az általános belgyógyászati és egyéb anyagcsere-eltérések feltérképezése után meg tudják mondani, hogy elegendő-e az életmód-és étrendi változtatás, vagy egyéb kezelés is szükséges. A szakmai ajánlás szerint, igazolt prediabetes esetén évenként vércukorterhelés elvégzése javasolt.  Vizsgálatok bizonyítják, hogy ilyen esetekben a cukorbetegség kialakulásának esélye 50-60%-kal mérsékelhető, ha a testsúly 5-7%-kal csökken. A korai életmódváltással (egyénre szabott meghatározott szénhidráttartalmú étrend, rendszeres fizikai aktivitás, stressz-menedzsment) elkerülhető a gyógyszerszedés, az inzulinkezelés bevezetése. A táplálkozás átalakításában dietetikus segíthet, de diabetes edukátorok is széles körű ismeretekkel segíthetik a cukorbetegség megelőzésében érdekelteket.

Diabetes Centrumunkban igazolt cukorbetegség esetén teljes körű tájékoztatás, betanítás zajlik az inzulinadagoló penek, inzulinpumpak, cukormérő eszközözök, folyamatos cukormonitorizáló (CGMS) eszközök önálló szakszerű használatához. Ezen folyamatos cukormonitorizáló eszközözökkel kiemelkedő személyes gyakorlattal rendelkezünk, mind ezek beszerzésében, használatában. Egyedülálló tapasztalatokkal tudjuk segíteni a betegek együttműködésével így, az egészséges anyagcseréjű egyénekkel klinikailag azonos cukoranyagcsere elérését. Ez a tudás igen fontos a betegek életminőségének javításában és a szövődmények kialakulásának minimalizálásában. Klinikai tapasztalattal rendelkező szakorvosok, dietetikus, edukátor segíti az egyéni étrend kialakítását és a cukorkontroll biztosítását (cél a HgbA1c az egészséges 6 %-hoz közelítő értéke) a korszerű telediabetológai és innovatív diabetológai eszközeivel, így  hazánkban egyedülálló ellátás folyik a legújabb európai-és amerikai irányelvek alapján. Ezek alapján a Újszeged Diabetes Centrum a Magyar Diabetes Társaság akkreditált ellátóhelye!

A cukorbetegség miatt gondozott betegek számára rendszeres kontroll vizsgálat javasolt, 3-6 havonta, melyet kedvezményes áron biztosítunk.

Klinikánkon beszerezhetőek a Magyarországon forgalmazott a cukorbetegség gondozásához szükséges legmodernebb, legújabb gyógyászati segédeszközök (vércukormérők, vércukormérő csíkok, stb.) a gyógyszertári áraknál jelentősen kedvezőbb áron és szükség esetén segítséget nyújtunk a folyamatos cukormonitorizáláshoz szükséges eszközök beszerzésében. Ez utóbbiak 2020.01.01-től az 1-es típusú diabetessel élők számára kiemelkedően támogatottak, havi költségük a vércukormérő csíkok havi költségével közel azonos.

A szenzort minden cukorbetegnek ajánljuk, számos tudományos téényel bizonyítva azt. A témáról innovatív diabetológia rovatunkban, és a legfrisebb híreinkben, aktualitásunkban is bővebben olvashat!

 

DIABETES CENTRUM GONDOZÁSI LEHETŐSÉGEI

 • cukorbetegek diétás, gyógyszeres kezelése, akár a legkorszerűbb szerekkel
 • cukorbetegek rendszeres ellenőrzése, gondozása
 • felnőtt 1-es típusú diabeteses betegek (IDDM) gondozása, inzulinkezelés 
 • szakmailag indokolt esetben folyamatos vércukorszint-mérés bőr alá elhelyezett sensorral 6-10 napig, igény szerint tovább
 • szakmailag indokolt esetben szakorvosi javaslatos gyógyszerek adagolásának elbírálása
 • gépkocsi vezetői engedélyhez egészségi állapot felmérése és szakvélemény készítése
 • cukor önellenőrzés tanítása korszerű cukormérőkkel, folyamatos cukormonitorizálás segítségével (CGMS)
 • mérési eredmények elemzése telediabetológia és innovatív diabetológia felhasználásával a legstabilabb cukorszintek biztosítása érdekében
 • cukorbetegség szövődményeinek szűrése, kezelése
 • neuropathia  (idegkárosodás) szűrése Neurometerrel és komplex kiegészítő módszerekkel
 • diabeteses láb megelőzése, kezelése, keringésjavítás
© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO