Kardiológia

 RENDELÉSI IDŐ ÁRAINK

Betegeink bizalommal fordulhatnak hozzánk szívbetegségek diagnosztizálása, kezelése és követése, szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, társbetegségek kardiológiai vonatkozásának gondozása céljából. Jelenleg külön figyelmet fordítunk a poszt covid kardiológiai vizsgálat elvégzésére.

Leggyakoribb panaszok és megkeresések:

 1. Mellkasi fájdalom
 2. Csökkent terhelhetőség, fáradékonyság, légszomj, fulladás, lábdagadás, szívelégtelenség panaszok
 3. Szívritmuszavar (aritmia) érzés
 4. Szívbillentyű problémák, billentyűbetegség
 5. Megszédülés, eszméletvesztés, vérnyomásingadozás
 6. Magas vérnyomás
 7. Anyagcserezavarok által okozott szív- és érrendszerei kockázat felmérése (pl. magas koleszterinszint, magas húgysavszint, un. metabolikus zavarok, stb.), kardiometabolikus eltérések
 8. Érelmeszesedés és annak következményei
 9. Cukorbetegség, magas vérnyomás, szívinfarktus (AMI), szélütés (stroke) kardiológiai vonatkozásai
 10. COVID után szívpanaszok kivizsgálása, kardiológiai állapotfelmérés
 11. Sportkardiológia

Az elérhető eszközös vizsgálataink:

Rendelőnkben elérhetőek modern, fájdalommentes kardiológiai eszközös vizsgálatok, mint az EKG, szív ultrahang vizsgálat (UH) ( szívechocardiographia), 24 órás vérnyomásmérés (ABPM), és 24 órás EKG vizsgálat (Holter EKG vizsgálat).

A beteg és a kardiológus szakorvos első találkozásakor a legtöbb esetben szükséges EKG vizsgálat és a szív ultrahang vizsgálat, melyeket a rendelésen végzünk el. A 24 órás vérnyomásméréshez és a 24 órás Holter EKG vizsgálathoz a készülékeket rendelőnkben helyezzük fel, és a beteg azt hazaviszi, majd 24 óra múlva visszahozza. Mind a 24 órás vérnyomásmérés, mind a 24 órás Holter EKG vizsgálat esetében a monitorozás átlagos, mindennapi aktivitás, szokásos tevékenység közben kell, hogy történjen. Ezen utóbbi vizsgálatok kiértékeléséhez fontos, hogy a vizsgálat során végzett tevékenységeket, és a jelentkező panaszokat naplózni kell.

A kardiológia magánrendelés várakozási idő nélkül elérhető, Szeged könnyen megközelíthető városrészében, Újszeged központjában található és parkolási díj nélkül igénybe vehető.

 

 

© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO