Kardiológia

 

 RENDELÉSI IDŐ ÁRAINK

Betegeink bizalommal fordulhatnak hozzánk szívbetegségek diagnosztizálása, kezelése és követése, szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, társbetegségek kardiológiai vonatkozásának gondozása céljából. Jelenleg külön figyelmet fordítunk a poszt covid kardiológiai vizsgálat elvégzésére.

Leggyakoribb panaszok és megkeresések:

 1. Mellkasi fájdalom
 2. Csökkent terhelhetőség, fáradékonyság, légszomj, fulladás, lábdagadás, szívelégtelenség panaszok
 3. Szívritmuszavar (aritmia) érzés
 4. Szívbillentyű problémák, billentyűbetegség
 5. Megszédülés, eszméletvesztés, vérnyomásingadozás
 6. Magas vérnyomás
 7. Anyagcserezavarok által okozott szív- és érrendszerei kockázat felmérése (pl. magas koleszterinszint, magas húgysavszint, un. metabolikus zavarok, stb.), kardiometabolikus eltérések
 8. Érelmeszesedés és annak következményei
 9. Cukorbetegség, magas vérnyomás, szívinfarktus (AMI), szélütés (stroke) kardiológiai vonatkozásai
 10. COVID után szívpanaszok kivizsgálása, kardiológiai állapotfelmérés
 11. Sportkardiológia

Az elérhető eszközös vizsgálataink:

Rendelőnkben elérhetőek modern, fájdalommentes kardiológiai eszközös vizsgálatok.

 • EKG
 • szív ultrahang vizsgálat (UH) ( szívechocardiographia)
 • 24 órás vérnyomásmérés (ABPM)
 • 24 órás EKG vizsgálat (Holter EKG vizsgálat). 


A beteg és a kardiológus szakorvos első találkozásakor a legtöbb esetben szükséges EKG vizsgálat és a szív ultrahang vizsgálat, melyeket a rendelésen végzünk el. A 24 órás vérnyomásméréshez és a 24 órás Holter EKG vizsgálathoz a készülékeket rendelőnkben helyezzük fel, és a beteg azt hazaviszi, majd 24 óra múlva visszahozza. Mind a 24 órás vérnyomásmérés, mind a 24 órás Holter EKG vizsgálat esetében a monitorozás átlagos, mindennapi aktivitás, szokásos tevékenység közben kell, hogy történjen. Ezen utóbbi vizsgálatok kiértékeléséhez fontos, hogy a vizsgálat során végzett tevékenységeket, és a jelentkező panaszokat naplózni kell.

Ezen képalkotó vizsgálatokat rövid várakozási idővel végezzük el egy helyen, az Újszeged Egészségközpontban!

Tapasztalt kollégáink mindenben segítenek! Kérdezzen tőlünk, kererssen bátran minket! 

Eszközös vizsgálataink beutaló nélkül működnek!

Rendelőnkben elérhetőek modern, fájdalommentes kardiológiai eszközös vizsgálatok, mint az EKG, szívultrahang vizsgálat (echocardiographia), 24 órás vérnyomásmérés (ABPM), és 24 órás EKG vizsgálat (Holter EKG vizsgálat). A beteg és a kardiológus szakorvos első találkozásakor a legtöbb esetben szükséges EKG vizsgálat és a szívultrahang vizsgálat, melyeket a rendelésen végzünk el. A 24 órás vérnyomásméréshez és a 24 órás Holter EKG vizsgálathoz a készülékeket rendelőnkben helyezzük fel, és a beteg azt hazaviszi, majd 24 óra múlva visszahozza. Mind a 24 órás vérnyomásmérés, mind a 24 órás Holter EKG vizsgálat esetében a monitorozás átlagos, mindennapi aktivitás, szokásos tevékenység közben kell, hogy történjen. Ezen utóbbi vizsgálatok kiértékeléséhez fontos, hogy a vizsgálat során végzett tevékenységeket, és a jelentkező panaszokat naplózni kell.

 

EKG:

 

A fájdalommentes, nyugalmi vizsgálómódszer a szív elektromos tevékenységéről szolgáltat információt. A 12-elvezetéses EKG alapvető kardiológiai vizsgálat, mely az elektromos ingerület keletkezéséről, terjedéséről, szívizom eltéréseiről, szívizom-terhelésről, ritmuszavar jelenlétéről tájékoztatja a kardiológust. A legtöbb esetben az EKG a kardiológiai állapotfelmérés nélkülözhetetlen része.

 

 


 

 

Szívultrahang (echocardiographia):

Alapvető kardiológiai vizsgálati módszer, mely információval szolgál a szív felépítéséről és működéséről, valamint a mellkasi nagyerek méretéről. Rendelőnkben az un. transthoracalis 2D echocardiographia segítségével a szívüregek nagyságáról, szívizomfalak vastagságáról, szívpumpa funkcióról, szívbillentyűk szerkezetéről, működéséről, falmozgászavarokról kaphatunk átfogó képet. A legtöbb esetben a szívultrahang vizsgálat a kardiológiai állapotfelmérés nélkülözhetetlen része.

 

 

 

 


 

24 órás vérnyomásmérés (ABPM vizsgálat):

24 órás vérnyomásmérés vizsgálat, mely segíti a magasvérnyomás betegség diagnosztizálását, meglévő magasvérnyomás betegség követését, a terápia hatékonyságának elbírálását. Hasznos a vérnyomásingadozással járó kórállapotok megállapításánál.

A vizsgálat javallatai, indikációk:

 1. Magasvérnyomás betegség diagnózisának felállítása, súlyosságának megállapítása
 2. Vérnyomáscsökkentő kezelés hatékonyságának megítélése
 3. Eszméletvesztéssel, megszédüléssel járó állapotok vizsgálata
 4. Szív- és érrendszeri kockázat besorolás
 5. „fehérköpeny” magas vérnyomás kizárása
 6. „maszkírozott” magas vérnyomás kizárása
 7. Bizonyos endokrinológiai állapotok kizárása
 8. Veszélyeztetett terhesség esetében
 9. Sportolók alkalmassági vizsgálata
 10. Obstruktív alvási apnoe betegség gyanújakor

  

 

 

 


24 órás EKG vizsgálat (Holter EKG):

A vizsgálat a szív elektromos tevékenységéről, és ritmuszavarok előfordulásáról szolgáltat információt. A legalább 24 óra hosszúságú vizsgálat során 12 elvezetéses EKG-t rögzítünk, mely lehetőséget biztosít a szabálytalan szívműködés (ritmuszavarok), szédülés, ájulás okának felismerésében, meglévő gyógyszeres kezelés hatásosságának felmérésében és a mellkasi fájdalom okának kiderítésében.

 

 

 

 

Oxigén szaturáció mérő is hamarosan elérhető!

A kardiológia magánrendelés várakozási idő nélkül elérhető, Szeged könnyen megközelíthető városrészében, Újszeged központjában található.

 

 

Miért jó döntés az Újszeged Egészségközpontot választani? 

 • Szakmailag széles körben elismert szakorvos csapat működik itt,  több professzor és magas tudományos minősítésű orvos tartozik a szakembergárdához.
 • Törekszünk a szakmaiságon kívül a vizsgálatok árait megfizethető szinten tartani, a magas minőség nem párosul nálunk az átlagosnál nagyobb költséggel.
 • A betegségek kezelésén túl a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetünk.
 • Rugalmas és a betegek igényeihez alkalmazkodó előjegyzési rendszert alkalmazunk.
 • A magánrendelés Újszeged központjában, a város és a környező településekről könnyen megközelíthető helyen található kellemes, nyugodt környezetben, könnyű parkolási lehetőségekkel elérhető.

 

© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO