EESZT a betegellátásban

EESZT a betegellátásban

Az EESZT egy olyan felhőalapú technológiát használó kommunikációs felület, amely Magyarország egész területén összekapcsolja egymással az állami és a magán egészségügyi ellátókat – a kórházi-, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást –, a gyógyszertárakat és a lakosságot.

Az így megosztott betegadatok pedig elősegítik a gyorsabb, pontosabb diagnózist és a célzottabb terápiát.

Ahhoz, hogy elérjék saját adataikat és a legszéleskörűbben használhassák a felületet semmi mást nem kell tenni, csak ügyfélkapus elérhetőséget intézni és letölteni az applikációt.

Az ügyfélkapus bejelentkezést követően az EESZT-ben bárki nyomon követheti az egészségügyi ellátása során keletkezett dokumentumokat, egyebek között a számára felírt recepteket, leleteket. egyes esetekben szakorvosi javaslatokat.  Így az eeszt.gov.hu oldalon azt is megnézheti, hogy megérkezett-e a laboreredménye, egyéb vizsgálati lelete, és nem kell visszamennie a leletért abba az intézménybe, ahol a vizsgálatot elvégezték.

 

Igény szerint állíthatnak be személyes értesítéseket, arról, hogy recept vagy lelet vagy bármi új információ került a felhőbe.

Bármikor megtekinthetőek a szakorvosi javaslatok adatai, így azok lejárati határideje. Ez lehetővé teszi, hogy ezt bármikor ellenőrizve, tudják, hogy mikor esedékes intézni az ismételt szakorvosi vizsgálatot a meghosszabbításhoz.

 

A háziorvosi rendelésre sem szükséges személyesen eljuttatni a leleteket, adott esetben a szakorvosi javaslatokat, elegendő csak értesíteni a háziorvost, hogy részt vettek bármilyen vizsgálaton, változás történt a gyógyszerelésben vagy friss szakorvosi javaslatot kaptak kedvezményes gyógyszeríráshoz. Áttekinthetőek a leletek és a további teendőkről szükség szerint távmedicina keretében is kaphatnak értesítést.

 

2024. július 1-től ügyfélkapus belépés birtokában csak ezen a felületen tudnak időpontot foglalni szakorvosi vizsgálatokra.

 

 

 

© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO