GlucoMenDay kiemelt 80% (bizonyos esetekben 98%) állami támogatást kapott

GlucoMenDay kiemelt 80% (bizonyos esetekben 98%) állami támogatást kapott

CGMS (FOLYAMATOS CUKORMÉRŐ ESZKÖZ) ELÉRHETŐ ÁRON MAGYARORSZÁGON

   2022. szeptember 1-től az 1.típusú diabeteses 18 év alattiak, és a nappali tagozaton tanuló 24 év alattaik 98%-ban államilag támogatottan juthatnak a legkorszerűbb CGMS-készülékhez és sensorokhoz.

   A 18 év felettieket 80%-ban támogatja az állam mind a távadók, mind a 2-4 hetente szükséges sensorok megvásárlásában. 

   Akik eddig nem kaptak támogatással CGMS-rendszert és sensort, azoknak 4 hetes próbaidőszakot biztosít az Elektronika 77.KFT, ezzel kapcsolatban érdeklődhet a területi képviselőnél vagy kollegánknál (30/440-1161).

   A CGMS (folyamatos szöveti cukormonitorizáló rendszer) eddig is forradalmasította a cukorbetegek megfelelő anyagcsere állapotának biztosítását, és lehetővé teszi az egészségesekhez mind jobban közelítő életminőséget is.

A korszerű diabetológiában az egészséges anyagcsere kontrollálásában az eddigi napi néhány ujjbegyes cukorellenőrzés és a HgbA1c mérése helyett új fogalmat használunk: a TIR-érték (Time In Rang= egészséges cukorértékkel eltöltött idő). Ez megmutatja, hogy 24 óra alatt milyen arányban találhatóak meg a 4.0-10.0 mmól/l közötti értékek. A CGMS segítségével a 100%-os TIR sem lehetetlen, de a 90-95% is a szövődmények megelőzésében könnyen elérhető tökéletes eredmény.

   Hatalmas előrelépést jelent Magyarországon, hogy az Elektronika 77 KFT.  (D-cont készülékek fejlesztője és gyártója) 2022. tavasza óta forgalmazza a GlucoMenDay készüléket, így végre hazánkban is könnyen beszerezhető egy CGMS-készülék, és nem szükséges külföldről körülményesen és igen drágán rendelni. Az Elektronika 77. KFT. webshopjából rendelhető, melyet általában a következő munkanapon a GLS kiszállít a megadott címre.

Webshop itt

2022. januárja óta a Medtronic sensor is komoly állami támogatással minden IDDM beteg számára lehetőséget jelentett erre, de hosszú hónapokat kell várni akár az első kipróbálható sensor beszerzésére. A fenti állami támogatás gyakorlatilag minden inzulinos cukorbeteg számára biztosíthatja a lehetőséget, hogy diabetológus javaslatra akár néhány nap alatt használatba veheti a CGMS-készüléket.

Az Újszeged Egészségközpont Diabetes Centrum hivatalos GlucomenDay CGMS sensor központ lett, ahol a diabetológus szakorvosok, diabetes edukátor és mentor is rendelkezésre áll a technikai beállításhoz és a betanításhoz.  A mentor több éves személyes tapasztalatal rendelkezik számtalan CGMS készülék használatával. A GlucoMenDay készülékkel több, mint 1 éve foglalkozik, részt vett a forgalomba helyezés előtti tesztelésben.

Jelenleg a központunk a régió legjobban felszerelt Diabetes Központja, de az országban is egyedülálló a felszereltség és a személyes szaktudás.

 

 

 

Tapasztalataink szerint:

  1. Könnyen és gyorsan beszerezhető.
  2. A külföldről beszerezhető CGMS-ek árának a töredéke, de hazánkban támogatottan a legolcsóbb.
  3. 2. típusú diabetesesek számára támogatás nélkül is legkedvezőbb az ára.
  4. A páciens maga fájdalmatlanul, könnyen és gyorsan felhelyezheti akár a hasra, akár a karba.
  5. 14 napig stabilan percenként méri a szöveti cukorszintet, telefonon bármikor egyszerűen leolvashatóak az adatok.
  6. A kezdőcsomagban megvásárolt 2 távadó lehetőséget ad, hogy 14 nap után a távadó cseréjével akár további 14 napig folyamatosan működjön a sensor.
  7. A cukorszint gyors változásait, illetve a beállított alsó-felső határértéket elérő vagy meghaladó szint esetén hang-vagy rezgőjelzést ad a rendszer. A telefonon ilyen esetekben egyszerű jelzések is láthatóak.
  8. A sensor az eddig kipróbáltak közül a legstabilabban rögzíthető, fürdés, úszás, sportolás zavartalanul kivitelezhető.
  9. Napi 1-2 nyugodt anyagcsere idején végzett egészséges (lehetőleg 4.0-10.0 mmól/l) vércukorérték esetén kalibrálással az eddig használt CGMS-ek közül a legpontosabb mérési eredmények. 
  10. Számtalan az egészségesek életében természetes esemény (ismeretlen CH-tartalmú étel fogyasztása, sportolás, autóvezetés, stb.) biztonságos anyagcserével napi 24 órában lehetséges.
  11. Az adatok elektronikusan rögzíthetőek és továbbíthatóak.
  12. Életmentő a veszélyes hypoglycaemiák esetén!

 

Az 1. típusú diabetesesek és a terhességi diabetes páciensek anyagcseréjének megfelelő és korszerű kezelése csak a CGMS-rendszer segítségével valósítható meg ezt követően.

A 2. típusú diabetes mellitus kielégítő terápiájában is egyre nagyobb szerepet fog kapni a CGMS, hasolóan, ahogy az utóbbi 2 évtizedben teljesen természetessé vált a különböző cukormérők otthoni használata.

A jelenleg államilag nem támogatott páciensek ( terhességi diabetes és 2. típusú diabetes) számára 2-4 hetes kölcsönzést és edukálást biztosít az Újszeged Egészségközpont Diabetes Centrum.

Akinek kérdése, problémája van keresse fel kollégánkat, tegye fel kérdését a  e-mail címen!

 

A terhességi diabetes miatt gondozottak ezt követően dönthetnek a megvásárlás, majd az eladás mellett. A 2. típusú diabetes esetén pedig kitapasztalva a különböző élelmiszerek vércukorra gyakorolt hatását, tökéletesíthetik a megfelelő diétát a jobb anyacsere és a szövődmények kialakulásának esélyének csökkentése érdekében.

© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO