Dr. Nyiraty Szabolcs Ph.D.
Dr. Nyiraty Szabolcs Ph.D.
Orvos
Belgyógyászat, diabetológia, endokrinológia

Tanulmányok:

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem 2012-ben. 2018-ban sikeres védést követően PhD fokozatot szereztem. Jelenleg az endokrinológiai szakképzésemet folytatom, melyből idén tervezek szakvizsgát tenni.

 

Munkahely:

Az egyetem után Szegedi Tudományegyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján kezdtem el dolgozni, amelynek jelenleg munkatársa vagyok egyetemi tanársegéd beosztásban. Az intézményben működő, regionális feladatot is ellátó Diabetes Szakambulancia és Munkacsoport tagja vagyok. Rezidensként egy hónapos külföldi gyakorlatot töltöttem a Római Tor Vergata Egyetemen.

 

Oktatói, témavezetői tevékenység:

2012 óta angol és magyar nyelvű belgyógyászat gyakorlatokat, illetve 2017 óta tantermi előadásokat is tartok. Számos hazai és nemzetközi diabetológiai témájú kongresszus rendszeres résztvevője vagyok, gyakran aktív szerepet vállalva előadóként is. Jelenleg orvostanhallgatók témavezetését folytatom a tudományos diákköri munka részeként.

 

Szakképesítés, minősítés:

2017 Belgyógyászat

2020 Endokrinológia, diabetológia

 

Társasági tagság, tisztségek, megbízások:

2013 Magyar Diabetes Társaság
2018 Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság

 

Tudományos fokozat:

2018 PhD

 

Tudományos tevékenység:

A diabetesben jellemző autonóm és perifériás idegrendszeri eltérések vizsgálata, valamint a centrális afferens működészavarok jellemzése, a neuropathia etiológiájának kutatása. A glukózvariabilitas és a hypoglykaemia-kockázat okainak tanulmányozása.

© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO