Dr. Szili-Török Tamás Ph.D.
Dr. Szili-Török Tamás Ph.D.
Orvos
Belgyógyászat, kardiológia, szívritmuszavar specialista

Dr. Szili-Török Tamás nemzetközi hírű kardiológus, a ritmuszavarok diagnózisának és kezelésének elismert szaktekintélye. Életművének középpontjában a ritmuszavarok állnak, és munkája világszínvonalú eredményeket hozott a kardiológia területén.

Egyetemi beosztás: Szegedi Tudományegyetem, Kardiológiai Centrum igazgató egyetemi docens

 

 

Korai Évek és Karrier:

Dr. Szili-Török Tamás 1968-ben született Szegeden. Már fiatal korában érdeklődött a kardiológia iránt, és elhatározta, hogy mélyrehatóan megérti a szívritmuszavarokat. Orvosi tanulmányait a Szegedi Szent-Györgyi Albert Tudományegyetem Általános Orvosi karán kezdte meg, ahol kiválóan teljesített, és Summa cum Laude kitüntetéssel lediplomázott.

 

A Ritmuszavarok Szakértője

 

Orvosi diplomája megszerzése után, Dr. Szili-Török Tamás szakmai pályafutása a ritmuszavarok diagnózisára és kezelésére összpontosult. Fiatal orvosként szakmai tapasztalatait először a Szent-Györgyi Albert Egyetemi Klinika Intenzív osztályán szerezte, majd kardiológiai képzését az ausztráliai Royal Perth Klinika kardiológiai osztályán folytatta. Ezt követően három évig Hollandiában, a Rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán végzett klinikai és kutatói munkát. Tanulmányai során a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel és eljárásokkal ismerkedett meg. Második PhD fokozatát itt szerezte „Ultrahang képalkotás a klinikai elektrofiziológiában” címmel.

 

Elektrofiziológia részleg és Kardiológiai Centrum Vezetője

Dr. Szili-Török Tamás szakértelme és vezetői készségei révén hamarosan a budapesti Gottsegen György Klinika Elektrofiziológia részlegének vezetőjévé vált. Vezetői tapasztalatait a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán kamatoztatta, amikor az Elektrofiziológia részleget vezette Európa egyik legelismertebb centrumában 2009 és 2023 között. Az általa vezetett centrum a legkorszerűbb diagnosztikai és terápiás eszközökkel rendelkezett, és az ott dolgozó orvosok és szakemberek képzésére is nagy hangsúlyt fektetett. 2023-tól a Szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, Belgyógyászati Klinika Kardiológiai Centrumának vezetője.

 

Világszínvonalú Munka és Nemzetközi Elismertség:

Dr. Szili-Török Tamás nemzetközi hírnevet szerzett szakmai munkájával. Az általa vezetett kardiológiai centrum világszínvonalú szolgáltatásokat nyújt a ritmuszavarokkal küzdő betegeknek, és olyan innovatív eljárásokat vezetett be, mint a ritmuszavarok újszerű technológiákkal való feltérképezése és robot-vezérelt katéteres kezelése. Továbbá szakértelme kiterjed a pacemakerek és beültethető defibrillátorok implantációjára is.

 

Szívritmuszavarok kezelése:

  • Pitvarfibrilláció (PF)
  • Pitvari Flutter
  • Szupraventrikuális tachykardia (SVT)
  • Kamrai fibrilláció/tachykardia
  • Öröklött szivbetesgégek
  • Kardiomiopátiák

 

Beavatkozások:

  • Katéteres abláció
  • Pacemaker implantáció
  • Defibrillátor beültetés
  • Reszinkronizációs terápia

 

Key Opinion Leader és Nemzetközi Társaságok Vezetőségi Tagja

 

Dr. Szili-Török Tamás nem csak szakmai munkájával nyerte el a kardiológiai közösség elismerését, hanem azáltal is, hogy aktív szereplője volt nemzetközi társaságoknak és szervezeteknek. Mint key opinion leader, ő maga is részt vett az új kezelési irányelvek kidolgozásában és terjesztésében. Aktívan hozzájárul a szívritmuszavarokkal kapcsolatos kutatások előmozdításához és terjesztéséhez.

 

Dr. Szili-Török Tamás munkájával és elkötelezettségével jelentősen hozzájárult a ritmuszavarok diagnózisának és kezelésének fejlődéséhez, és a világ minden táján élő betegeknek számára reményt nyújt életminőségük javítására.

© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO